<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>

Hittegolf


De ene hittegolf volgt de ander op. En dat terwijl in Nederland op het moment dat ik dit stukje schrijf de regen met bakken uit de hemel valt. Wat een zomer! Al zeker drie maanden is hier bijna geen druppel gevallen. In de natuur is dat goed merkbaar. Hoewel de groei van het fruit in onze gaard wat achterblijft, is de smaak er gelukkig niet minder om. Kersen, vijgen, pruimen en druiven... Ik ben wekelijks druk met het maken van vruchten jam en onze gasten vinden het heerlijk! Het is natuurlijk geweldig om veel fruitbomen te hebben, dat was altijd een wens van ons. Maar waar je niet direct bij stil staat is dat al het fruit tegelijk komt zoals bijvoorbeeld bij onze 5 kersenbomen. Dit jaar hebben we samen met onze gasten wel 10 kilo geplukt. De rest laten we hangen voor de vogels die regelmatig acrobatische toeren uithalen om de lekkerste kersen te bemachtigen.

Het is erg gezellig om gasten over de vloer te hebben. Hun enthousiasme over de omgeving, het uitzicht en onze appartementen werkt motiverend. Ze klagen niet over de hittegolf en nemen het warme weer zoals het komt. Daarvoor komen ze uiteindelijk ook naar Italie. Gelukkig hebben we een heerlijk zwembad en een buitendouche waar zij dankbaar gebruik van maken om even lekker op te frissen. Langzaamaan nemen zij het Italiaanse ritme over door ook net als wij tussen de middag even een dutje te doen. Of zij liggen in de schaduw te doezelen in de hangmat onder de notenboom. Wij hebben al lang in de gaten dat er geen mens is die zich tussen 13 uur en 16 uur in de smalle straatjes van de kleine dorpjes begeeft of een tourtje maakt door het heuvellandschap. De gasten vinden dat vanzelf uit en stellen hun bezoek aan een middeleeuws stadje of de winkels nog even uit.

Tegen de avond komt er weer wat leven in de dorpjes, de luiken gaan open om wat verkoelende wind binnen te laten. Het is tijd voor een aperitivo met een lekker hapje op een terras. Salute!

Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT

00393476852779

Via Santa Maria delle Stelle 2, Mergo (Ancona), Italie

                Privacy Verklaring

© 2020  by La Valle Verde. Proudly created with Wix.com