<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>

Eindelijk thuis

Ik plan om op donderdag eind september van de camping bij het Gardameer naar huis te rijden in Mergo maar Erik belt dat hij naar het Gardameer komt om vijf kuub tenten plus inventaris in de opslag neer te zetten. Er is een camping in Toscane waar de reisorganisatie volgend jaar geen plaatsen meer wil hebben en de boel moest dus opgepakt en ergens opgeslagen worden. Donderdagavond valt Erik om twaalf uur uitgeteld naast me in bed, wat een dag!

De volgende ochtend is hij tot het middaguur bezig in de opslag maar gelukkig kunnen we s'middags even samen naar Garda waar de bus voor een reparatie naar de garage moet. We gaan op een terras zitten en smullen van een heerlijke ijscoupe.

De volgende ochtend vertrekken we beide vroeg in verschillende richtingen en ik doe er ruim vier uur over om thuis te komen. Daarna duurt het zeker een uur voordat ik de auto heb uitgeladen, heuveltje op, heuveltje af, gelukkig heb ik mijn spieren goed getraind op de camping.

Het is vreemd om in een huis te komen waar spullen staan die niet van jezelf zijn, bovendien is het totaal onze smaak niet en na de lunch begin ik met opruimen en schoonmaken, ook dit had ik de afgelopen maanden al goed geoefend. Er is niets fijner als s'avonds moe en voldaan in je eigen bed te kunnen stappen en ik heb dan ook heerlijk geslapen die eerste nacht.

Op zondag geef ik de badkamer een fris hemelsblauw kleurtje en geniet wat van de zon op het terras, de buren zijn ook thuis in hun weekendhuisje en de buurman is druk met gras maaien wat een aangenaam geluid is. Vroeg in de avond gaat de BBQ aan en omdat ze vinden dat ze overlast veroorzaakt hebben nodigen ze mij uit om bij hen te eten. Ik neem deze uitnodiging graag aan want ik wil kennis maken met onze buren, ze heten mij van harte welkom in Mergo. We kletsen over van alles en nog wat, mijn beroep en het werk dat ik zoek en welke baan Erik nu heeft.

Zij geven aan graag engels te willen leren, hun zoon lacht hen uit als ze thuis engels praten, we spreken af dat we elkaar helpen. Ze vragen mij wat ik het lekkerste vind van de Marchigiaanse keuken, ik moet even nadenken want dat zijn zoveel dingen, de rauwe ham, salami of de gevulde ascolana olijven, gegrilde groenten of een van de vele soorten kazen. Ik kies voor de pasta met de zwarte truffel en vertel hen dat toen ik voor de eerste keer deze pasta at, ik een traantje moest weg pinken. Ze lachen en weten zeker dat als ik de pasta met witte truffel eet ik flauw ga vallen.

De volgende dag bedek ik de gele kleur op de slaapkamer met pannacotta wit en tevreden ga ik op ons terras zitten met een wijntje. Omdat ik binnenkort mijn broer op bezoek krijg wordt het tijd om eens wat te gaan doen aan de logeerkamer. Door de spinrag heen en de beestjes op de vloer negerend zet ik de ramen wagenwijd open en geniet van het prachtige uitzicht. Met lekker fris linnengoed op bed moet ik al denken aan de eerste echte gasten die volgend jaar gaan komen.

Ik doe boodschappen en vind het moeilijk om een keuze te maken tussen al die overheerlijke vleeswaren, hapjes en kant en klare pasta's. Op de groente afdeling wurm ik wat takjes basilicum uit een bos en dit geeft een heerlijke geur door de hele supermarkt.

Ik kan niet wachten tot de hele keuken ernaar ruikt, volgend jaar maar eens een eigen kruidentuintje aanleggen. Omdat we op het moment veel vijgen in onze bomen hebben hangen heb ik een heerlijk recept uitgezocht met prosciuto, balsamico en basilicum.

Ferdinando, onze huisoppas komt nog even langs om de post af te geven van de afgelopen weken en om te vragen hoe het gaat. Hij heeft iemand gevonden die onze tuin onder handen komt nemen en neemt half oktober contact met ons op.

Ik rommel nog wat in en om het huis en krijg steeds weer nieuwe ideeën die ik helaas met niemand kan delen, gelukkig heb ik een ipad die me contact met de buitenwereld geeft.

Op donderdagavond arriveert mijn broer met zijn vriendin in het pikkedonker even nadat Erik is

thuis gekomen. De volgende ochtend zijn ze verbaasd over de prachtige omgeving die ze nu pas kunnen aanschouwen in het daglicht.

Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT

00393476852779

Via Santa Maria delle Stelle 2, Mergo (Ancona), Italie

                Privacy Verklaring

© 2020  by La Valle Verde. Proudly created with Wix.com