<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>

Rode bolides


Rode bolides.

Iedereen kent ze wel, de Vespa’s ofwel de scooters waarmee veel Italianen zich op vlotte wijze een weg banen door het drukke verkeer in de stad.

Menig vakantieganger droomt ervan om zelf een keer een tocht te maken door het Italiaanse landschap met zijn adembenemende uitzichten..

Op een zonnige dag rijden we met onze gasten even ten zuiden van de rivier de Esino tussen de wijnstokken en graan velden door. Ik rij er met een Fiat 500 cabrio achteraan om foto’s te kunnen maken.

We starten in Cupramontana, de hoofdstad van de Verdicchio wijnstreek, waar in oktober de bekende wijnfeesten worden gehouden. Onderweg stoppen we even bij het stuwmeer van Cingoli en rijden door naar de gelijknamige plaats. Cingoli, het balkon van Le Marche, bij helder weer is er een uitzicht van zee tot aan het Monte Sibillini gebergte.

De rit is een succes, de afgesproken 40 kilometer per uur, daar gaan we ruimschoots overheen. De mannen hebben er zin in en rijden alsof ze op een motor zitten. We hebben veel bekijks onderweg als we als een slinger door de dorpjes rijden. We bezoeken een “oleificio” en maken kennis met het proces van olijfolie maken. In Le Marche alleen al zijn zestig verschillende soorten olijfbomen.

Via Staffolo dat omgeven is door een prachtige middeleeuwse muur rijden we terug naar Cupramontana.

Daar wacht ons een heerlijke apertitivo en met een toast en heerlijke hapjes sluiten we een zeer geslaagde dag af.

Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT

00393476852779

Via Santa Maria delle Stelle 2, Mergo (Ancona), Italie

                Privacy Verklaring

© 2020  by La Valle Verde. Proudly created with Wix.com