<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>

Fare le spese


Oftewel ‘boodschappen doen’ op zijn Italiaans. In het begin was dit een enorme uitdaging die soms veel energie kostte. Niet even bij de Appie binnen lopen na het werk om een snelle maaltijd in elkaar te draaien. Nee, geen kant en klaar producten van Knorr maar alles vers en dus leren we te eten wat het seizoen te bieden heeft. Dus geen asperges of tuinbonen in de winter of kool in de zomer. Hier leer ik nieuwe gerechten klaar te maken waarbij ik gebruik maak van de regionale producten.

Door een overvloed aan deze heerlijke producten waarvan je slechts een deel herkent of weet waar voor ze gebruikt dienen te worden is het moeilijk een keuze te maken. Soms vraag ik het gewoon aan iemand in de supermarkt zodat ik met de aller lekkerste recepten thuis kom.

Helaas houden Italianen niet zo van de buitenlandse keuken en Chinese, Mexicaanse of Indiase ingredienten zijn hier wat moeilijker te vinden. Gelukkig komen er regelmatig vrienden of gasten die dan weer wat voorraad meenemen zoals pindasaus, sambal en ketjap. Ook de pindakaas, hagelslag en drop blijven van die heerlijk Hollandse producten die we nog graag eten. Of bepaalde vissoorten zoals haring, gerookte paling of makreel, mmmm.

Bij de slager kijk ik mijn ogen uit, geen onherkenbare stukken vlees maar complete dieren liggen in de vitrine. Weggooien doen ze hier bijna niets, Italianen eten alles, maag, tong, varkenspoot of testikels.

Brood eten Italianen altijd als bijgerecht, zij kunnen niet geloven dat het bij ons ‘stranieri’ het hoofd bestanddeel is van de lunch. De bekende ‘broodtrommel’ die kent men hier niet.. Hier bestel je overigens niet een halfje brood maar een kilo of de helft. Natuurlijk missen we ons zelfgebakken donker brabants bruin maar we kunnen wel wennen aan het 5-granen brood. dat hier inmiddels ook zijn intrede heeft gedaan.

Waar we niet aan hoeven te wennen is dat ze hier zelfs in de winter ijs verkopen en dat smaakt minstens net zo goed als in de zomer!

Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT

00393476852779

Via Santa Maria delle Stelle 2, Mergo (Ancona), Italie

                Privacy Verklaring

© 2020  by La Valle Verde. Proudly created with Wix.com