<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>

Brabanders in Italie

Na een zeer drukke tijd van spullen naar de opslag brengen en afscheid nemen zijn we op 1 april 2011 vertrokken naar Italië.

Maar voordat het zover was hebben we begin maart besloten om ons gehuurde appartement nabij Eindhoven definitief op te zeggen, wat ervoor zorgde dat er weer ontzettend veel geregeld moest worden. Er moest ook extra ruimte geregeld worden in de opslag en een postadres, dit laatste is in Limburg waardoor we nu ook automatisch Limburgers zijn geworden. Maar we voelen ons nog steeds brabanders.

Erik heeft op het laatste nippertje zijn E-rijbewijs gehaald en mag nu dus ook met een aanhanger rijden wat een voorwaarde is voor zijn nieuwe baan in Italie.

Aangezien de spullen die we mee wilden nemen naar Italië zich enorm begonnen op te stapelen hebben we besloten ook nog een andere auto aan te schaffen, de Citroen C2 is ingeruild voor een Fiat Doblo.

De reis via Duitsland en Zwitserland verloopt voorspoedig en het is prachtig weer, bij het Vierwaltstattensee beginnen net als anders de vakantie kriebels. Klein verschil is dat we deze keer niet naar huis gaan over drie weken en dat 'huis' niet meer bestaat.

En dat is best een raar gevoel maar voor ons het begin van een nieuw hoofdstuk in ons leven en we hebben er zin in!

Aan het eind van de zaterdagmiddag arriveren we bij een grote plaats aan het Gardameer en we hebben in een groot winkel centra een mobiele telefoon aangeschaft voor Erik zijn nieuwe baan. Dit ging niet zo gemakkelijk als klinkt, we zijn zeker een uur bezig geweest om uiteindelijk zonder telefoon te vertrekken. Een Italiaanse bankrekening is nodig net als een belastingnummer, tot zover ging het goed, helaas konden we alleen met een bijbehorende Italiaanse credit kaart betalen en tja, die hebben we nog niet.

Omdat het al tegen het eind van de middag liep zijn we naar een camping gereden in Peschiera, hier wacht de bouwgroep van de reisorganisatie waar Erik voor gaat werken en waar we twee weken mee gaan optrekken.

We hebben kennis gemaakt met enthousiaste mensen die tussen de 60 en de 70 jaar zijn en gedurende het voorjaar een aantal campings bezoeken om daar met zijn allen de tenten op te zetten en compleet in te richten. Hier gaat een hele organisatie aan vooraf en gedurende de bouw wordt de planning regelmatig bijgesteld. Op sommige campings staan niet alleen tenten maar ook mobilhomes, hierin wordt dan overnacht door de ploeg.

Wij hebben geluk want er is een Indonesische kokkin aanwezig die zorgt voor de boodschappen en heerlijke maaltijden tijdens de bouw.

Dat betekent dus ontbijten, lunchen en dineren met zijn allen, soms lekker buiten maar vaak ook in een mobilhome waar we met zijn tienen net in passen.

Ook op zondag wordt er gewerkt en we gaan al vroeg op pad, nauwelijks bijgekomen van de reis en na een matige nachtrust vertrekken we naar Bardolino, de camping waar ik deze zomer beheerder ofwel gastvrouw zal zijn.

We krijgen een globale uitleg en men gaat ervan uit dat we al vaker een tent hebben opgezet, maar dit is iets heel anders! Iedereen is op elkaar ingewerkt en we voelen ons deze eerste dag heel erg onhandig.

Verder dan een kleine tent voor onszelf zijn we nooit gekomen en wij kennen niet de luxe van stroom en tapijt in de tent.

Tijdens de koffie pauze gaan we onze nieuwe woonomgeving wat verkennen en we leggen een plaats vast voor de komende 6 maanden om 'onze' caravan te plaatsen.

Op maandag gaan we samen naar de camping zodat Erik een halve dag uitleg kan krijgen van de loodgieter die volgens afspraak alle mobilhomes van de reisorganisatie controleert.

We spreken met de groep af dat we hen dinsdag terug zien om dan met elkaar naar Elba te vertrekken, dit lijkt ons erg leuk, want daar zijn we nog nooit geweest.

De loodgieter en zijn vrouw, allebei al bijna 70 blijken al enkele jaren voor de reisorganisatie te werken en zijn erg gastvrij. Al snel blijkt een halve dag inwerken wel erg kort en er wordt met het kantoor in Nederland overlegd.

Daar gaat ons reisje naar Elba, er wordt besloten dat we een aantal dagen op de camping verblijven in een mobilhome. Omdat we al een aantal dagen onze halve huisraad vervoeren in onze auto is het prettig deze eens uit te kunnen pakken om wat zaken te kunnen ordenen.

De dagen vliegen voorbij en we genieten van het buiten werken in de voorjaarszon ook al hebben we af en toe spierpijn en slapen we minder goed door de uilen die zich s'nachts laten horen.

Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT

00393476852779

Via Santa Maria delle Stelle 2, Mergo (Ancona), Italie

                Privacy Verklaring

© 2020  by La Valle Verde. Proudly created with Wix.com