Voorjaar in Mergo

March 16, 2017

 

De winter is weer voorbij in Mergo. s’ Ochtends zingen de vogeltjes al vroeg om een nieuwe dag in te luiden. Er zitten zelfs knoppen aan de bomen die aangeven dat het nu echt lente aan het worden is. Narcissen steken hun kopje boven de grond en ik zet nog wat laatste tulpenbollen in de grond. Veel te laat weet ik maar we zien wel wat er van komt.

Hoewel het overdag buiten al rond de 20 graden is en heerlijk in het zonnetje zijn de avonden nog koud. We stoken zelfs de kachel nog hoog op om een aangename temperatuur in huis te krijgen.

Het zijn de dikke muren van het huis die zorgen dat het in het voorjaar lang fris blijft in huis en in de herfst nog lang warm.

 

 Tijdens een van de mooie weekeinden nodigt het weer zelfs uit om een motor tochtje te maken, het is nog fris maar we genieten van de mooie omgeving. De prachtige velden met klaprozen, de frisse groene sprietjes van het graan en het gele koolzaad wat altijd voor een spektaculair landschap zorgt. Alles groeit en bloeit en dat maakt het voorjaar tot een van de mooiste periodes in Le Marche. 

We stoppen bij een barretje voor een heerlijke espresso en een brioche, het gangbare ontbijt van de gemiddelde Italiaan. Genieten doen zeniet zoals wij van de koffie, ze drinken hem vaak in een teug leeg. 

In de loop van de dag wordt de temperatuur al wat aangenamer en soms kan deze zelfs oplopen tot een graad of 25. Een van de vele geneugten van het wonen in Italie, het klimaat, korte winters en lange warme zomers, we genieten er nog ieder jaar van!

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente berichten

July 12, 2017

June 2, 2017

May 22, 2017

March 16, 2017

February 6, 2017

January 24, 2017

April 28, 2012

September 22, 2011

August 25, 2011

Please reload

Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT

00393476852779

Via Santa Maria delle Stelle 2, Mergo (Ancona), Italie

                Privacy Verklaring

© 2020  by La Valle Verde. Proudly created with Wix.com