<script id='pixel-script-poptin' src='https://cdn.popt.in/pixel.js?id=f0cc568a707e5' async='true'></script>

Winter in Mergo


Na ruim een week binnen gezeten te hebben ben ik vandaag op pad gegaan voor een wandeling. De sneeuw bleef maar vallen vorige week, tot zelfs een ruime meter. Geen beginnen aan om dan naar buiten te gaan als het niet direct noodzakelijk is. De wegen werden redelijk goed schoon gehouden. Zelfs onze toegangsweg die niet bij de openbare weg hoort werd door de ' vigili ' 'van het dorp sneeuwvrij gemaakt na een paar dagen. Strooien doen ze hier ook, maar niet met zout zoals in Nederland. Hier strooien ze met fijne steentjes wat wel zo milieu vriendelijk is. Gelukkig wisten we van tevoren dat het zou gaan sneeuwen zodat we voorbereidingen konden treffen.

In 2012 viel er bijna twee meter en sindsdien sla ik aan het hamsteren zodra het eerste sneeuw vlokje in de weersvoorspelling verschijnt.

Onze vrienden uit Nederland die zouden komen helpen met het omzagen van enkele bomen hadden we op tijd gewaarschuwd in ieder geval sneeuw kettingen bij de huurauto te boeken. Gelukkig voor hen dat de sneeuwval iets later kwam. Zo hebben de mannen nog twee grote bomen om kunnen zagen en kunnen hakken tot blokken van haard formaat. Van de rest is een groot vuur gemaakt, dat is volgens mij wat mannen het liefst doen, een mooi vuur maken. Boffen dat het in Italie gewoon is toegestaan om in de buitenlucht je resthout op te branden.

Genietend bij het haardvuur zie ik de laatste sneeuw weg smelten. Ik kijk ernaar uit om weer lekker naar buiten te kunnen. Zodat we verder kunnen met het schilderen van de buitenkant van ons huis en het afmaken van onze nieuwe buitentrap. Nieuwe foto's volgen zodra er weer een klus klaar is.

Recente berichten
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

CONTACT

00393476852779

Via Santa Maria delle Stelle 2, Mergo (Ancona), Italie

                Privacy Verklaring

© 2020  by La Valle Verde. Proudly created with Wix.com